Om Simon

2006 började jag min väg inom gyckleri och eldkonst via Cirkus Uthopia i Arboga. Runt 2009 började jag ta på mig egna jobb, även om det fortfarande finns ett samarbete till Cirkus Utohpia idag.

 

Vanligen syns jag på Stallarholmens Vikingafestival, eller i Arbogas Hantverksby vid kyrkan. Där står jag med min gycklarskola och lär både stora och små en del av gycklandets konster. Det brukar även bli att jag åker på någon mer marknad under sommarhalvåret.

 

Bokar man mig och min gycklarskola får ni en engagerad person som har med sig diablos, tallrikar, flowersticks, devilsticks, jongleringsbollar, träningsstavar för eld och träningspoj. En avspärrning för gycklarskolans område i form av hamparep och stolp, samt en skylt. Vid övernattning på vikinga/medeltida marknader har jag även tidsenligt tält som jag bor i.

 

När jag inte sköter gycklarskolan så det eld som man kan se mig med. I min eldshow uppträder jag med min eldstav med 4 eldpunkter, eldrep, blåser eld samt fakir, (drar elden längs med armar, mage, rygg, ben m.m). En show brukar variera mellan 10-15 minuter, och vanligen har jag även med mig musik.